İYİ Parti Kırşehir Kaman İlçe Başkanı Hüseyin Karaboğaz, görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. 2017 yılında Müfit Göçen tarafından tebliğ edilen Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Karaboğaz, uzun süre boyunca Kaman ilçesine hizmet etmeye çalıştığını ifade etti.

Karaboğaz'ın istifasının ardında yatan sebepler arasında, son seçimlerde Kaman'daki oy oranlarının yüzde 8 düşmesi ve yaşanan başarısızlık bulunuyor. İl başkanlığındaki değişim sonrasında ilçede de bir kan değişimine ihtiyaç duyulduğunu düşünen Karaboğaz, bu kararıyla ilçedeki sorumluluğu üstlenmeye karar verdi.

Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı

Açıklamasında, "Bugüne kadar Kaman'ımıza dilimin döndüğü, gücümün yettiği kadar hizmet etmeye çalıştım. Son seçimlerden sonra il başkanlığımızda bir kan değişimi şekillendi. İlçemde de oylarımızın düştüğü ve bir başarısızlığın olduğu aşikar. Nedeni ne olursa olsun, başkan ben isem ilçemdeki sorumluluk da bana aittir." şeklinde konuşan Karaboğaz, istifasını duyurdu.