CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı için adaylık açıklamasını yapacağı tarih belli oldu. Seçim sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun parti içinde "değişim" tartışmalarını başlatmasının ardından, CHP içinde genel başkanlık için Özgür Özel'in adı sıkça geçiyordu. Özel'in, adaylık kararını ve vizyon belgesini açıklayacağı tarih ve planlar netleşti.

Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum

Özgür Özel'in adaylık konusundaki kararlılığı kesinleşti ve gelecek hafta vizyon belgesini kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor. Bu vizyon belgesi, değişim talebinin gerekçelerini ve yol haritasını içerecek. Özel'in, Eylül'ün ilk haftasında ise adaylığını açıklaması planlanıyor.

İmamoğlu'nun değişim çağrısının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden belediye başkanlığına aday olma kararı almasının ardından, CHP içinde genel başkan adaylığı için Özgür Özel'in ismi öne çıkmıştı. Özgür Özel'in adaylık kararı, İmamoğlu'nun adaylık yarışından çekilmesiyle daha da güçlendi.

İmamoğlu'nun, Özgür Özel'i "CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi -ismi geçtiği için söylüyorum- Özgür Özel’dir" şeklinde desteklediği biliniyor. Değişim tartışmalarının ardından, Özgür Özel ve İmamoğlu'nun birlikte hareket etme kararı aldığı ve sık sık görüştüğü ifade ediliyor.