Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bir düzenleme ile ikinci el otomobillerin satış fiyatlarına getirilen kısıtlama sonucunda, güncel satış fiyatının üzerinde fiyatla ilan yayımlamak yasaklandı. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından, ilan platformları üzerinden yayımlanan 20 bin ilanın 15 bini silindi.

Düzenlemeye uymayan bireysel ve ticari toplam ilan sayısı, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 7 bin seviyelerine düşerken, son incelemede 5 binin altına indi. Ticaret Bakanlığı, düzenlemeye uymayan ilanları veren gerçek ve tüzel kişilere ilan başına 300 bin liraya kadar idari para cezası uyguladı. Bu cezaların ilgili kişilere tebliğ sürecinin devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Açıklamada, bireysel satışlarda bir yıl içinde en fazla üç araç satışına izin verildiği ve bu sayının üzerindeki satışların ticari faaliyet olarak kabul edildiği ifade edildi. Vekaletle satış yapan kişilerin, birinci derece yakın akrabaları dahil olmak üzere Bakanlık tarafından incelendiği ve cezai işlemlerin yapıldığı belirtildi. Aynı şekilde, vergi incelemesi kapsamında tespit edilen kişilerin bilgilerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletildiği de kaydedildi.