Pazar günü, Türkiye'nin dört bir yanında sıcaklıkların 4-5 derece artması ve güneşli bir hava hakim olması bekleniyor. Beş büyük kentte güneş yüzünü gösterirken, sıcaklık artışına bağlı olarak sis oluşumuna dikkat edilmesi gerekiyor. Ancak, bu güneşli hava kısa süreli olacak. Pazartesi gününden itibaren tüm kentlerde yağış bekleniyor.

Fenomen öğretmenlere ceza geliyor: Sicil dosyalarında 5 yıl kalacak Fenomen öğretmenlere ceza geliyor: Sicil dosyalarında 5 yıl kalacak

Bölgesel Tahminler: Sıcaklıklar ve Beklenen Yağışlar

  • Marmara Bölgesi Pazar günü güneşli olacak; ancak pus ve lodosa dönüşen rüzgarlar gözlenecek. Edirne'de 20, diğer kentlerde 17-18 derece sıcaklık bekleniyor. Pazartesi günü bölge kuvvetli yağış bekleniyor.

  • İç Anadolu bölgesi açık gökyüzüne sahip olacak ama ayaz devam edecek. Eskişehir ve Konya'da 13, Sivas'ta 4, Kayseri'de 11 derece tahmin ediliyor. Eskişehir ve Konya tarafı Pazartesi günü yağış alacak.

  • Ege Bölgesinde güneşli bir sabah olacak fakat pus oluşumuna dikkat. Lodosun sert esmesi bekleniyor. Muğla 17, Manisa 21, Kütahya 13 derece sıcaklıkla güne başlayacak.

  • Akdeniz Bölgesi güneşli geçecek; Adana 21, Kahramanmaraş 16, Hatay 18 derece sıcaklık beklenirken, Pazartesi günü yağmurlu bir gün olacak.

  • Karadeniz Bölgesinde ise Samsun, Tokat, Rize arasında kısa süreli yağışlar ve Bolu kesiminde sis görülecek. Batı Karadeniz, yeni haftaya yağışla başlayacak.

  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Pazar günü öğleden sonra Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, ve Kars kesimlerinde yağış bekleniyor. Bölge genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.