Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşanan korkunç olay, mahalle sakinlerini ve yetkilileri şoke etti. İlyas Sarıkaya (49), Alzheimer hastası annesi A.S. ve sevgilisi F.O. (43) ile birlikte yaşadığı evde gerçekleşen trajedide, mahalle arkadaşı Recep Özaslan (47) hayatını kaybetti, F.O. ise şiddet ve cinsel saldırıya maruz kaldı.

22 Haziran'da Küplüpınar Mahallesi'nde meydana gelen dehşet anlarını gün yüzüne çıkardı. İlyas Sarıkaya'nın, iddiaya göre uyuşturucu etkisi altında olduğu bir gece, mahalle arkadaşı Özaslan'ı sevgilisiyle ilişkisi olduğunu düşünerek tabanca ile vurarak öldürdü. Ardından aynı silahla sevgilisine ateş açan Sarıkaya, ona 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulundu.

Cesedi önce çarşafa, sonra streç filme sarıp bantlayan Sarıkaya, polis müdahalesinden kıl payı kurtuldu. F.O., polise attığı yardım çağrısı mesajıyla olayın ortaya çıkmasını sağladı.

F.O.'nun annesinin polise yaptığı ihbar sonrasında olay yerine giden ekipler, ağır yaralı F.O. ve çürümeye başlayan cesetle karşılaştı. F.O. hastaneye kaldırılırken, Recep Özaslan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na sevk edildi.

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

İlyas Sarıkaya, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Sarıkaya hakkında "kasten öldürme", "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silahlı yağma", "nitelikli cinsel saldırı" ve "ruhsatsız ateşli silah bulundurma" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.