CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma kararı sonrası TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Kurulu 21 Temmuz yani bugün için toplantıya çağıtmıştı.

CHP, KDV ve ÖTV oranlarındaki artışları öne sürerek söz konusu artışların geri çekilmesi yönünde TBMM'den karar çıkarmak istiyordu. Bu yüzden CHP, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önergesini meclis başkanlığına sunmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Olağanüstü toplantı konusu olan 8/12 esas numaralı genel görüşme önergesinin ön görüşmesi bugün yapıldı. Görüşmeye milletvekilleri katılım sağladı. Ön görüşme sonrası genel görüşme yapılması için TBMM'de oylama yapıldı. Oylama sonrası genel görüşme talebi oy çokluğu ile kabul edilmedi. 

CHP'nin "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önergesi kabul edilmemesi ardından TBMM yeniden tatile girdi.