Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK saldırısı sonucu 22 yaşında Şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmek üzere film oluyor.

Şehit Öğretmen'in babası Sadık Yalçın, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile bir araya geldi. Yapılan görüşme sonrası açıklamada bulunan Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, film çekiminin yıl sonuna biteceğini belirtti.

Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok... Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok...

Mehmet Zahid Sobacı, "Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın kıymetli babası Sadık Bey'le bir araya gelerek şehidimizin hayatını konu alan TRT ortak yapımı sinema filmimizin ilk adımını attık. İnşallah yıl sonunda tamamlanmış olacak. Rabbim utandırmasın. Çünkü yiğitlerimize karşı sorumluluğumuz büyük. Aslında Aybüke öğretmenimiz, arkasından gelecek birçok gence rol model oluşturacak bir karakterdeydi. Tayini Batman'a çıktığında 'Bayrağın her dalgalandığı yer vatanımızdır' diye ifade etmiş. Bu proje bizim için gerçekten de bir onur." dedi.