Okul servis şoförleri, kalem harcamalarındaki artış gerekçesiyle servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam talep etti. Bu talep, rehber personel ücretini de içeriyor ve en düşük servis ücreti 2 bin 808 TL olacak. Servis şoförleri, maaşların, akaryakıt, MTV, kasko, sigorta ve diğer harcamaların yüzde 58 oranında arttığını belirterek sübvanse etmeleri gerektiğini ifade etti.

Meteoroloji'den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı Meteoroloji'den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı

Eğer bu zam talebi kabul edilirse, en düşük servis ücreti bin 300 TL'den 2 bin 808 TL'ye yükselecek. Bu rakam, anaokulu, ilkokul ve ortaokuldaki rehber personel ücretini içermektedir. Servis ücretlerinin bu şekilde artması durumunda velilere aylık maliyetin 2 bin 808 TL olması bekleniyor.

Zam talepleri, 8 Ocak'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşülecek ve karara bağlanacak. Servis şoförleri, belediyenin ve UKOME'nin yüzde 30 civarında bir artış önerisinde bulunduğunu ifade ederken, kendilerinin yüzde 35 oranında bir artış talep ettiklerini belirtiyorlar. Bu durumda servis ücretlerinin günlük 50 TL ile 60 TL arasında olması öngörülüyor.

İstanbul'da servis ücretlerine en son Ağustos ayında zam yapılmıştı. Toplantının ardından toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 zam kararı alınmış, okul servisi ücretleri de artırılmıştı.