Kamudanhaber- Özel Haber

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları için önemli değişiklikler yapıldı. Öğrenci nakilleri ve devamsızlık konularında getirilen bu değişiklikler, öğrencilere ve ailelerine çeşitli kolaylıklar sağlayacak.İşte detaylar...

Nakil Kolaylığı Artırıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Bugün yayınlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrenci nakillerinde önemli değişiklikler yapıldı. Düzenleme öncesinde, sadece anne ve babası çalışan çocuklar için nakil kolaylığı sağlanıyordu. Ancak yapılan değişiklikle birlikte, yetim ve öksüz çocuklar ile ailesinde ağır engelli birey bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık getirildi.

Devamsızlık Konusunda Düzenlemeler

Okula devamsızlık konusunda da önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre, okula gelmeyen veya bir derse katılan ancak bir veya daha fazla derse özürsüz olarak katılmayan öğrencilerin durumu velilere bildirilecek. Devamsızlık durumları 5, 10 ve 15. günlerde velilere bildirilecek.

Ayrıca, kontrol kayıtlı sürekli tedavi veya organ nakli gerektiren hastalığı bulunan öğrenciler, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim gören özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınan öğrenciler için devamsızlık durumu 30. gününde bildirilecek.

Mevsimlik Tarım İşçilerine Sorumluluk

Öğrencinin eğitime erişimini sağlamak amacıyla, mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelere önemli sorumluluklar getirildi. Bu yeni düzenlemeye göre, çocuklarının kayıtlı olduğu okullara gidecekleri yerleri bildirmeleri, çocuklarını gittikleri yerlerdeki okullara kaydettirmeleri ve çocuklarının okula devamını sağlamaları konusunda sorumluluk verildi.

Ayrıca, zorunlu ilköğretim çağı dışına çıkan ilkokul öğrencileri için takiplerinin yapılabilmesi, eğitim-öğretime devamları ve okuma-yazma seviye tespit sınavlarına girmeleri için halk eğitimi merkezlerine yönlendirilmeleri sağlandı.