Pegasus Hava yolu Şirketi'nden KAP'a yapılan açıklamaya göre 2012 tarihinde verilen Airbus siparişine ek olarak  36 adet Airbus 321neo yolu uçağı alacaklarını duyurarak filolarını genişleteceğini duyurdu. Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, KAP'a yapılan açıklamaya ek olarak yapılan yeni hamleyi şöyle yorumladı: "Airbus ile imzaladığımız bu ek anlaşmayla, filomuza yeni nesil 36 adet yeni A321neo model uçak katarak, filomuzu sınıfının en verimli uçak tipi olan 239 koltuk kapasiteli A321neo’larla hem genişletecek hem de gençleştireceğiz."

Pegasus'un KAP'a yaptığı resmi açıklama şöyle:

"Şirketimiz, yakıt ve birim maliyet tasarrufuyla emisyon azaltımına odaklanan genç filo planlama stratejisi doğrultusunda, Airbus S.A.S. ile daha önce 2012 yılında imzalamış olduğu, 2017, 2021 ve 2022 yıllarındaki tadiller ile toplam 114 adet yeni uçağı kapsayan Airbus Siparişini güncelleyerek, 36 adet yeni Airbus 321neo uçağa ilişkin kesin sipariş verilmesi konusunda Airbus ile anlaşmaya varmıştır. Bu doğrultuda, Airbus Siparişi kapsamında daha önce açıklamış olduğumuz ve teslimi devam eden uçaklara eklenen 36 adet Airbus 321neo uçağın, teslimleri 2029 yıl sonuna kadar gerçekleşecek şekilde filoya katılması öngörülmektedir. Bu Özel Durum Açıklaması Türkçe ve İngilizce hazırlanmış olup iki metin arasında herhangi bir çelişki olması durumunda Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. "

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

İslam Memiş'ten beklenen Bitcoin tahmini: Hangi gün yükselişe geçeceğini açıkladı İslam Memiş'ten beklenen Bitcoin tahmini: Hangi gün yükselişe geçeceğini açıkladı

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi