Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'in bulunduğu deprem hattının ve Ölüdeniz Fayı'nın kollarının, artan stres seviyeleri nedeniyle önemli bir risk oluşturduğunu belirtti. Görür, "Depremlerin oluşma periyotları bazı araştırmalara göre 500 yıl olarak tahmin ettiğini dile getirdi. Ancak bu fayların son aktivite zamanları konusunda net bir bilgiye sahip değiliz" dedi. 

Deprem Dirençli Kentler

Görür, Gaziantep'te yapılacak mikro bölgeleme çalışmalarının şehrin depreme karşı dirençliliğinin artırılması için kritik olduğunu vurguladı. "Eğer ben belediye başkanı olsaydım, ilk olarak Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmasını gerçekleştirirdim" diyerek, bu çalışmaların kentin hangi bölgelerinin daha riskli olduğunu belirleyerek, uygun yapısal önlemlerin alınmasını sağlayacağını ifade etti. Görür, ayrıca kent planlaması, altyapı, bina inşaatı ve acil durum müdahale planları dahil olmak üzere deprem dirençli önlemlerin her alanda alınması gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul’da Mahzen-34: Sezai Gülmez suç örgütü çökertildi İstanbul’da Mahzen-34: Sezai Gülmez suç örgütü çökertildi

Gaziantep Üniversitesi'nde "Deprem Bilinci ve Önlemleri" Zirvesi

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen zirve, Türkiye'nin önde gelen uzmanlarını bir araya getirdi. Zirvede, Gaziantep'in deprem riskine karşı nasıl hazırlıklı olması gerektiği konusunda değerli bilgiler sunuldu. Etkinliğin sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Prof. Dr. Naci Görür'e günün anısına hediye verirken, Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram da imzalı bir baret takdim etti.