İstanbul Şişli'de galası yapılan, Cumhuriyet ilan edilmeden bir gün önce Çankaya Köşkü'nün mutfağında yaşananları konu alan 'Son Akşam Yemeği' filmi 27 Ekim'de vizyona giriyor. Filmin galasına başrol oyuncuları, yönetmen, yapımcılar ve davetliler katıldı. Galaya, film ekibinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Davetliler dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’nun özel piyano resitalini dinleme fırsatı da buldu.

Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti

6536df98470a9b2d601e3d6c

Çankaya Köşkünde Cumhuriyetin ilanından önceki gece yenen yemeği konu alan film ertesi gün yeni yönetim şeklinin belirlenmesinin Cumhuriyetin ilanının heyecanını anlatacak seyircisine. 

Atatürk rolünü oynayan başrol oyuncusu Onur Tuna "Mustafa Kemal Bir Kişidir Ama Atatürk Bir İdeolojidir. Biz çocukluğumuzdan beri bu ideoloji ile büyüdük bir şekilde harmanlandık. Bu rolün gelmesi, bu rolü oynamak, çalışmak ayrı bir heyecandı. elimden geleni yaptım umarım seyirciler de beğenir. ifadelerini kullandı.

Filmin Hazırlık Aşaması 2 yıl sürdü

Filmin çekimi için Çankaya Köşkü adeta yeniden inşa edildi. Dış cephe, odalar ve mutfak bire bir oluşturuldu. İç mekan da dekorlardan duvar süslemelerine kadar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Her şey aslına uygun olarak hazırlandı.

Filmin yapımcılığını CineGenna Pictures, yaratıcı yapımcılığını ise Esra Seyrekbasan üstlendi.

Ön hazırlık çalışmaları yaklaşık iki yıl sürdü. Film 27 Ekim'de Türkiye, Avrupa ve Azerbaycan'da aynı anda vizyona girecek.