AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine hazırlık kapsamında Kadir Has Spor Salonu'nda temayül yoklaması düzenledi. Bu önemli etkinliğe AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı. Mustafa Elitaş, yaptığı konuşmada Türkiye genelinde gerçekleşen temayül yoklamalarının, AK Parti'nin 22 yıllık siyasi geçmişi içinde ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, teşkilat mensuplarının görüşlerine büyük bir değer verdiklerini belirtti.

Aday belirleme sürecinde temayül yoklamasının etki oranının yüzde 30 olduğunu ifade eden Elitaş, aynı süreçte ilçeler, belediyeler ve büyükşehir belediyeleriyle ilgili yapılan anket araştırmalarının etki oranının ise yüzde 40 olduğunu açıkladı. Bu çerçevede genel merkezin tercih hakkına vurgu yapan Elitaş, birlikte hareket etme ve çeşitli ilçelerdeki belediye başkan adaylarının bir araya gelmesini özellikle vurguladı.

Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde başarı elde edeceğine olan güvenini dile getiren Elitaş, temayül yoklamasının ardından genel merkezin partinin adaylarını belirleyeceğini ifade etti. Son olarak, belediye başkan aday adaylarına ve meclis aday adaylarına başarılar dileyerek, 31 Mart'ta AK Parti'nin sandıklardan güçlü bir şekilde çıkacağına olan inancını paylaştı.