Üniversitelerin akademik kadrolarına atamalarda şeffaflığın sağlanması ve adrese teslim atamaların önlenmesi amacıyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde düzenlemeler yapmıştı. Ancak son dönemde bazı üniversitelerde yapılan ilanlar, adrese teslim atama iddialarını gündeme getiriyor.

Beylikdüzü’nde Hastanede Şüpheli Ölüm: Hemşire Ölü Bulundu Beylikdüzü’nde Hastanede Şüpheli Ölüm: Hemşire Ölü Bulundu

 Muş Alparslan Üniversitesi'nde "Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi" bölümüne yapılacak doçent atamasında, adaydan "Fen eğitiminde drama ve kukla alanında çalışmalar yapmış olması" isteniyor. Ancak YÖK-Tez internet sitesinde bu alanda tez yazan sadece bir kişinin bulunduğu görülüyor.

Benzer şekilde, Bitlis Eren Üniversitesi'nde açılan doktor öğretim üyesi ilanında "Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında doktora yapmış olmak ve misyonerlik ve mülteciler konularında çalışmaları bulunmak" koşulu aranmıştı.

Anadolu Üniversitesi'nin açtığı doktor öğretim üyesi ilanında ise "İktisat alanında doktora mezunu olmak ve mutluluk ekonomisi konularında çalışmalar yapmış olmak" isteniyor.

Bu tür ilanlar, üniversitelerde adrese teslim atama iddialarını gündeme getirerek, akademik kadroların nasıl belirlendiği ve atamaların ne kadar objektif ve tarafsız olduğu konularını sorgulatıyor. Üniversiteler ve YÖK arasında bu tür atama ilanları üzerine tartışmalar sürerken, şeffaflığın sağlanması ve adrese teslim atamaların engellenmesi gerekliliği önemini koruyor.