Benzin ve mazot ücreti öneminin yanı sıra ; Akaryakıt fiyatları için önem arz eden brent petrol, son 4 ayda en düşük seviyeye indi. Dördüncü haftalık kaybına yönelen brent petrol, dün 76 dolar seviyelerine kadar indikten sonra 80 dolar üzerine yeniden çıktı. Araç sahipleri bu gelişmlerden sonra, 'Benzine zam, indirim var mı, mazot fiyatı ne kadar, kaç TL' sorularının yanıtını merak ediyor. Akaryakıt fiyatları bu hafta 2 kez değişim gösterdi.

Petrolde düşüş devam ediyor..

PETROL 4 AYLIK DÜŞÜŞÜNDEN DÖNDÜ

Yabancı ülkelerden, ABD ve Çin ekonomisindeki gelişmeler, küresel petrol talebinde olan ilgiye ilişkin endişelere yol açarak petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskılıyor. Kayıplara, İsrail-Hamas savaşının genişleyeceği ve petrol arzını kesintiye uğratacağı korkusunun şu ana kadar gerçekleşmemesi de katkıda bulundu. Çatışmaların başladığı 7 Ekim günü 84,58 dolar seviyesinde olan Brent petrol varil fiyatı, en yüksek 20 Ekim'de 95,94 dolar seviyesini, en düşük ise 17 Kasım'da 76,60 dolar seviyesini gördü. 76 dolar seviyelerine kadar geriledikten sonra 80 dolar üzerine tekrar çıktı. 

AKARYAKIT FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Akaryakıt pompa fiyatları il il ve bayi bayi farklılık gösteriyor. İşte 20 Kasım 2023 İstanbul, Ankara ve İzmir'deki benzin ve motorin fiyatları:

Şimdilik benzin için yeni zam, indirim haberi bulunmuyor.

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 37.57 TL
Ankara 38.16 TL
İzmir 38.33 TL

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

İstanbul 34.55 TL
Ankara 35.20 TL
İzmir 35.30 TL

Motorin fiyatları için yeni zam, indirim beklenmiyor.