Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yeni bir düzenleme taslağı hazırlandığını açıkladı. Yapılacak düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderi için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacakları belirtildi. Bu sayede kuryeler, gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak ve yaşanan kazaların azalması hedefleniyor.

Düzenleme kapsamında kullanılan araçların yaşlarına sınırlama getirildi. Motokuryelerin kullandığı araçların belli bir yaşın üzerinde olmaması gerekecek. Ayrıca, motokuryelerin yetki belgesi alması şartı getirilecek ve bu belgeye sahip olanlar faaliyet gösterebilecek. Yetki belgesi almak için belirli şartlar aranacak ve sektördeki yetkin kişilerin faaliyet göstermesine önem verilecek.

Motokuryelerin taşıyabileceği ürünler ve faaliyet alanları belirlenirken, kullanılan taşıtların Bakanlığa bildirilmesi ve kayıt dışılığın önlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, motokuryelerin vatandaşlarla birebir temasta bulunmaları göz önüne alınarak, belirli suçlardan hükümlü olanların kurye olarak faaliyet gösteremeyeceği ifade edildi.

Düzenleme ile motokuryelerin sorumlulukları artırılarak, taşıdıkları gönderilerin hasara uğramaması, çevre ve insan sağlığını koruma gibi konularda tedbir almaları istenecek. Ayrıca, küçük çaplı ve büyük çaplı kurye işletmecileri için farklı şartlar belirlenecek ve sektörde daha düzenli bir yapı oluşturulacak.