Ankara'daki bombalı saldırı girişiminin Suriye'de planlandığı ve teröristlerin Suriye'den Türkiye'ye geçtiğinin tespit edilmesi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyon için harekete geçti.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Operasyon sırasında Suriye'deki terör örgütü PKK/YPG'ye ait askeri tesisler ve örgütün yönetici kadroları hedef alındı. Bu hedefler arasında terör örgütünün silah ve mühimmat depoları, saldırı ve sabotaj birimleri, ARGE merkezleri gibi 20'den fazla nokta başarıyla imha edildi.

F7s8xy-XYAA1bvq

Güvenlik kaynakları, bu operasyonların planlanan hedeflere ulaşılana kadar devam edeceğini belirtti.

Operasyonun görüntüleri de paylaşıldı ve bu görüntülerde SİHA ve İHA'lar tarafından hedeflerin vurulma anları yer aldı.

Güvenlik kaynakları, MİT tarafından gerçekleştirilen hava harekatının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının da Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerini vurduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, PKK/YPG ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatlarının Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade etti.

Açıklamada, operasyonlar sırasında yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

web-1 (1)

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak amacıyla terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini belirtti ve sivil, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin açıklaması şu şekildeydi:

"Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."