Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde önceki gün Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, odasındayken aynı bölümden öğretim üyesi Prof. Dr. Galip A. ile turizmci kardeşi İzzet A. tarafından silahlı saldırıya uğramış bacağından yaralanmıştı. Galip A. ve kardeşi İzzet A. olay yerinden kaçmıştı. Üniversite'deki diğer yetkililer silah sesiyle Tahir Uluç'a yardıma koşmuş, ambulans ve polise olayla ilgili haber verilmişti. 

Olaydan sonra kaçan ve kısa süre sonra evinde gözaltına alınan Prof. Dr. Galip A.'nın ardından kardeşi İzzet A.'da dün sabah saatlerinde saklandığı akrabasının evinde yakalandı. Tabancayı kullanan İzzet A.’nın, öğretim üyesi olan ağabeyi Prof. Dr. Galip A. ile fakülteye geldiği, x-ray cihazından geçmediği için de silahı içeri rahatça sokabildiği belirtildi. Prof. Dr. Galip ile kardeşi İzzet, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Prof. Dr. Galip, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest kalırken, İzzet A. tutuklandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Tahir Uluç ile Prof. Dr. Galip A. arasındaki anlaşmazlığın izin anlaşmazlığından kaynaklandığı ortaya çıktı. İki profesörün daha önceden izin anlaşmazlığı nedeniyle tartışma yaşadığı ve bu olayla ilgili tutanak düzenlendiği belirlendi. Tarafların dün yine henüz bilinmeyen bir sebeple tartıştıkları söylendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, her iki profesörün açığa alındığı, haklarında idari ve cezai soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var