Milli Savunma Bakanlığı, güvenlik zaafiyeti nedeniyle üs bölgelerinde görev yapan askerlere yönelik önemli bir adım attı. Son dakika bilgilerine göre, askerlerin üs bölgelerinde akıllı telefon kullanımı yasaklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Personele bölgeye gitmeden önce haberleşme ihtiyaçları ve sosyal medya kullanımı ile kullanılacak cihaz, sistem ve uygulamaların yaratacağı olumsuz etkiler konusunda farkındalık eğitimleri verilmeye başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı programda da bu konu gündeme gelmiş ve güvenlik zaafiyeti nedeniyle üs bölgelerindeki askerlerin akıllı telefon kullanımına dikkat çekilmişti. Bu doğrultuda Milli Savunma Bakanlığı, gerekli çalışmayı hızlı bir şekilde gerçekleştirerek akıllı telefon kullanımını yasaklama kararı aldı.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Basın bilgilendirme toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Suç teşkil eden paylaşımları tespit edilen personele karşı ağır yaptırımlar uygulanacak" denildi.