İşletmeciler dikkat! IBAN’a transferde cezalar belli oldu İşletmeciler dikkat! IBAN’a transferde cezalar belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), haftalık bilgilendirme toplantısında bedelli askerlikle ilgili önemli detayları paylaştı. Bu kapsamda, daha önceki düzenlemeyle memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenen bedelli askerlik tutarı, belirsizliği ortadan kaldırdı.

Başvurular 08 Ocak 2024 tarihinde başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesine göre bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL olarak belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, haftalık bilgilendirme toplantısında bedelli askerliğe ilişkin yapılan düzenlemeleri detaylı bir şekilde açıkladı. Yapılan düzenleme ile bedelli askerlik tutarı, memur maaş katsayısındaki artış oranına bağlı olarak belirlenmiş oldu.

Bu gelişmelerin ardından, 08 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik başvurularının kabul edilmeye başlandığı belirtildi. Başvuruların bu tarihten itibaren başlamasıyla birlikte, bedelli askerlikten yararlanmak isteyen adaylar, belirlenen tutarı ödeyerek başvurularını gerçekleştirebilecekler.