Bayburtlu bir ailenin çocuğu olarak 18 Eylül 1954 tarihinde Ardahan'da doğan Yaşar Güler, askeri hayatına 1971'de Kuleli Askeri Lisesi'nde başladı. Ardından Kara Harp Okulu ve Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi'nden sırasıyla 1974 ve 1975 yıllarında mezun oldu.

Askeri Kariyeri ve Görevleri

Mezuniyetinin ardından, 1974'te muhabere teğmen rütbesiyle askeri hayatına başladı ve 1984 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı.

1986 yılında Kara Harp Akademisi'nden kurmay subay olarak mezun oldu ve çeşitli karargahlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerini üstlendi. Kariyeri boyunca çeşitli yerlerde görev yapan Yaşar Güler, Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Görev Kuvveti Komutanı Piyade Kurmay Albay Hulusi Akar'ın yardımcılığı, Başbakanlık Askeri Danışmanlığı'nda Proje Subaylığı ve NATO Güney Bölge Komutanlığı'nda (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Rütbe Atılımları ve Sonraki Görevleri

Yaşar Güler, 2001 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede 10. Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2005 yılında ise tümgeneral rütbesine terfi ederek MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini icra etti.

2009 yılında korgeneral rütbesine terfi eden Yaşar Güler, Harita Genel Komutanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı

Yaşar Güler, 2013 yılında orgeneral rütbesine terfi ederek Genelkurmay II. Başkanlığına atandı.

15 Temmuz Darbe Girişimi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında bulunan Yaşar Güler, darbeci askerler tarafından rehin alındı ve zorla Akıncı Hava Üssü'ne götürüldü.

Darbe girişiminin ardından 28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askerî Şûra toplantısında alınan karar uyarınca Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi. 2017'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilmiş, 2018'de ise Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmiştir. Bu atamalarla birlikte Yaşar Güler, Cevdet Sunay ve Hulusi Akar'ın ardından ordu komutanlığı yapmadan Kara Kuvvetleri Komutanı olan üçüncü isim olmuştu.