Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27 Temmuz - 2 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek e-sınav uygulamaları için görev sürecini başlattı. Yoğun sınav takvimi kapsamında öğretmenlere yeni görev imkânı sunulurken, ödenecek ücretler de belli oldu.
MEB’in e-sınav merkezlerinde düzenleyeceği sınavlarda görev alacak öğretmenler için özellikle yoğun bölgelerde çok sayıda salon başkanı ve gözetmen ihtiyacı oluştu.
Görev atamaları MEBBİS üzerinden yapıldı
E-sınav uygulamalarında görev alacak, e-sınav uygulama sorumlusu sertifikasına sahip öğretmenlerin görevlendirme süreci MEBBİS üzerinden yürütüldü.
- Öğretmenlerin görev tercihleri alındı.
- Tercihlere göre yapılan otomatik görevlendirmeler 17 Temmuz’da gerçekleştirildi.
- Boş kalan kontenjanlar için resen görevlendirme sürecinin ise 20 Temmuz’da yapılacağı belirtildi.
E-sınav görev ücretleri
Temmuz ayındaki e-sınav oturumlarında görev yapacak öğretmenlere ödenecek ücretler şöyle:
- E-sınav salon başkanı: 2.048 TL
- E-sınav gözetmen: 1.890 TL
Sınav merkezlerinde yapılacak oturum sayıları; il, ilçe ve salon kapasitesine göre değişiklik gösterecek.
Yoğun sınav dönemlerinde birden fazla oturumda görev alan öğretmenler, görev sayısına bağlı olarak ek gelir elde edebilecek.




