Milli Eğitim Bakanlığı , okul müdürlerine yönelik önemli bir uyarı ve talimat içeren bir resmi yazı yayınladı. Bu yazıda, 2024 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nun yayımlandığına ve bu kılavuzda belirtilen işlemlerin zamanında ve eksiksiz olarak tamamlanması gerektiğine dikkat çekildi.

MEB'in gönderdiği yazıda, il/ilçe ve ortaokul kurum müdürlüklerine, kılavuzda belirtilen hususlar ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nde yapılan duyurular doğrultusunda yapılması gereken iş ve işlemlerin aksaklığa meydan verilmeden zamanında ve eksiksiz tamamlanması gerektiği belirtildi.

Özellikle, işlemlerin zamanında yerine getirilmemesinden kaynaklanabilecek mağduriyetlere ilişkin olarak, MEB'e gönderilecek evraklarda gerekli inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatılması talimatı verildi.

İşte o yazı:

''Bilindiği üzere 2024 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlanmıştır.

Bu doğrultuda, il/ilçe ve ortaokul kurum müdürlüklerince kılavuzda belirtilen hususlar ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi “İlköğretim Okulları Duyuruları” bölümünde yapılan açıklamalar doğrultusunda yapılması gereken iş ve işlemlerin aksaklığa meydan verilmeden zamanında ve eksiksiz tamamlanmasına yönelik tüm tedbirlerin alınması gerekmektedir.

İşlemlerin zamanında yerine getirilmemesinden kaynaklanan (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) mağduriyetlere ilişkin Bakanlığa gönderilecek evraklarda gerekli inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatılarak gönderilmesinin sağlanması gerekmektedir.''

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı