Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Her kayıt döneminde basına yansıyan haberlerde, okul aile birliklerine yapılan bağışlar karşılığında özel sınıf ve öğretmen seçimlerinin yapıldığı kamuoyuna yansıyor..Bu durum öğrencilerin eşit şartlarda eğitim hakkının gözetilmediğini göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuya müdahale etmesi ve düzenleme getirmesi gerekmektedir.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"


Öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkının eşit bir şekilde sağlanması önemlidir. Hiçbir veliye ve öğrenciye ücret (bağış) karşılığında imtiyaz sağlanmamalıdır. Özellikle ilkokula başlangıç kayıtlarında yaşanan öğretmen ve sınıf seçimlerinin, bakanlık tarafından e-devlet üzerinden entegre edilerek yapılması okul içerisindeki ve veliler arasındaki huzursuzlukları giderecektir. Bu sayede okullardaki huzur ve barış ortamı güçlenmiş olacaktır.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu düzenlemeyi yapması, okullardaki iyi sınıf-kötü sınıf veya iyi öğretmen-kötü öğretmen algısını ortadan kaldırarak, okullarda huzur ve barışı getirecektir. Bu adım, öğrencilerin eğitim hayatında adaletli ve eşitlikçi bir ortamın sağlanmasına katkı sağlayacaktır.


Eğitim sisteminin her aşamasında öğrencilerin eşit haklara sahip olması ve her türlü ayrımcılığın önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda gerekli adımları atarak, kayıt sürecindeki eziyetlere son vermesi gerekmektedir.

 YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi