Türk- Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, güvenlik soruşturmasının belli bir süre alması sebebiyle öğretmenlerin göreve geç başlamasının "öğretmenlerin iller arası yer değişkliğine dair kılavuzda" 30 Eylül tarihi sebebiyle mağdur olduklarını belirterek ilgili tarihin 31 Aralık olarak esas alınmasını resmi yazı ile talep etti.

İşte o resmi yazı:

"İlgi duyurunun Başvuru Şartlan başlıklı 2. Maddesinde "30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak," düzenlemesi yer almaktadır. 

Ancak 30 Eylül tarihinin esas alınması nedeniyle kendilerinden kaynaklanmayan çeşitli nedenlerle hizmet süresi eksik kalan öğretmenlerimiz yer değişikliği talebinde bulunamayacak ve yaklaşık bir yıl daha eski görev yerinde çalışmak zorunda kalacaklardır. 
Bu sebeple iller arası isteğe ba'ğlı yer değişikliği başvurusunda bulunamayacaklar ve mağduriyet yaşayacaklardır. 
Mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına ilgi duyurudaki iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde çalışılması gereken süre hesabında 30 Eylül tarihinin güncellenerek, 31 Arallk tarihinin esas alınması ve bu hususta gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi hususunda; gereğini arz ederiz."

F1AWV8MXgAACwwL

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi