Milli Eğitim Bakanlığı, 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Bakanlık, sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasıyla ilgili öncelikli soruların cevaplarını içeren bir içerik hazırladı.

Başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağı, sınavın nasıl gerçekleştirileceği ve istenilen belgelerin neler olduğu gibi konular detaylıca açıklandı. Buna göre, başvurular dün itibarıyla başladı ve belirtilen tarihe kadar devam edecek. Başvurular, okul müdürlükleri veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Sınav, 3 Eylül 2023 tarihinde yapılacak ve öğrencilerin sınav merkezlerinde belirlenen saatte hazır bulunması gerekmektedir. Sınav süresi ve sınavda sorulacak soru sayısı gibi detaylar da bakanlık tarafından açıklandı.

Kamu Kurumlarında Servis Dönemi Kapanıyor! Ekonomik Olmayan Yerlerde Toplu Taşıma Kartı Geliyor Kamu Kurumlarında Servis Dönemi Kapanıyor! Ekonomik Olmayan Yerlerde Toplu Taşıma Kartı Geliyor

Bursluluk sınavıyla ilgili olarak sıkça sorulan soruların yanıtlarına ulaşmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesine başvurulabilir. Aileler ve öğrenciler, bu içerik sayesinde sınavla ilgili tüm detayları öğrenebilir ve başvuru sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirler.

Bursluluk sınavı, maddi imkânları sınırlı olan öğrencilere eğitim fırsatı sunmak amacıyla düzenlenmektedir. Bu sınav, deprem bölgesinde yaşayan öğrenciler için ayrılan 30 bin kontenjanın yanı sıra toplamda 100 bin kontenjanı kapsamaktadır.

Soruların yanıtlarına ulaşmak için tıklayınız.