Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekili kaydını oluşturduktan sonra yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekilleri'nin tamamının görevlerine devam etmeyeceğini duyurdu.

Özgür Özel, partinin yeni grup başkanvekillerinin seçileceğini belirterek, "Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı kimse düşünmesin" şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarının değerlendirileceğini ifade eden Özel, Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun beklentisiyle ayrıldıkları parlamento sonrasında, seçim sonuçlarının bu beklentiyi yansıtmadığını belirtti. Özel, cuma günü yapılacak yemin töreninin ardından cumartesi günü gerçekleştirilecek kapalı grup toplantısında yeni grup başkanvekillerinin seçileceğini aktardı.

Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir" Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Özgür Özel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Engin Özkoç milletvekili değil, Engin Altay ve ben grup başkanvekilliği görevine talip değiliz. 8 arkadaşımız bu göreve talip oldu. Cumartesi günü seçimimizi yapacağız."

Ayrıca Özel, siyasetin bundan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etmeyeceğini vurgulayarak, 25,5 milyon seçmenin sorumluluğuyla hareket edeceklerini ve kadınların yaşadığı endişelere de değindi. Parti olarak üzerlerine düşenin fazlasını yapacaklarını belirtti.

Özgür Özel, seçim sonuçlarının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun süreci doğru şekilde yönettiğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu'na oy verenlerin kendisine kızgın olmadığını ve yaşananları mazeret olarak sunmadıklarını söyledi. Genel Başkanın seçim adaylığı sürecinden sonra seçmenle kurduğu ilişkinin kendilerini gururlandırdığını belirten Özel, MYK'nin (Merkez Yönetim Kurulu) seçim değerlendirmesinin ardından yol haritasını belirleyip paylaşacaklarını açıkladı.