Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak öğretmenlere teşekkür etti ve başarı dolu bir geleceğe açılan kapının anahtarı olacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin, mesajına, "Türkiye Yüzyılı'nın şafağında, kendini yeni neslin inşasına adamış, ufukta görünen aydınlığı ellerinde büyüten siz değerli çalışma arkadaşlarım" hitabıyla başladı. Mesajında, değerlere bağlı, evrensel düşünen, çağı yakalayan, dürüst ve çalışkan bir neslin vatanın geleceği olduğunu vurgulayan Tekin, öğretmenlerin taşıdığı sorumluluğun farkında olduklarını ve bu mukaddes görevin gereksinimlerini karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Bakan Tekin, "Zihninizin, gönlünüzün ferah ve aydınlık kalması adına mesleki itibarınızı korumak ve yüceltmek, maddi imkanlarınızı iyileştirmek ve teknolojik gelişmeleri sizlere sunmak için çalışmalarımızı istikrarlı biçimde sürdürdüğümüzü bilmenizi isterim." dedi.

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

Öğretmenlerin fedakarlıklarını övgüyle dile getiren Tekin, her adımın, her sözün, her proje ve fikir geliştirmenin millete hizmet olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, "Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında yazacağınız başarı hikayesinin yolunu açmayı, bu vatana borcum biliyorum." diyerek öğretmenlere duyduğu vefayı ifade etti.

Mesajında, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevleri başında şehit düşen öğretmenleri saygıyla anan Bakan Tekin, emekli öğretmenlere sağlık, görevi başındaki öğretmenlere başarı diledi. Mesajını, "Hepinizi muhabbetle selamlıyorum." şeklinde tamamladı.