Kahramanmaraş depremleriyle büyük zarar gören Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, geçmişte Demokrat Parti (DP) adayları ve yöneticileri arasında yer alan yaklaşık 2 bin kişi, AK Parti'ye geçiş yaptı. 2019'da DP belediye başkan adayı olan Yusuf Yıldızgil de bu grup içerisinde yer aldı.

Yusuf Yıldızgil ve Grup: "AK Parti'yi Destekleme Kararı Aldık"

Yıldızgil, AK Parti İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, artık AK Parti'yi destekleyeceklerini belirtti ve şöyle devam etti: "2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayıydım, arkadaşlarım da benim encümenlerimdi. Hâlâ Demokrat Parti merkez delegesiyim. Diğer arkadaşlarımın bir kısmı yönetimde, bir kısmı üye. Toplu olarak arkadaşlarımızla AK Parti'yi destekleme kararı aldık, bugün toplamda 2 bin kişilik ailemiz, dostumuz ve akrabamızla AK Parti'ye katılım yaptık. Hayırlı olsun."

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

İlçe Başkanı Mehmet Arslan: "Daha Çok Çalışmalıyız"

İlçe Başkanı Mehmet Arslan ise katılım töreninde yaptığı konuşmada, katılımın ülke ve bölge için hayırlı olmasını diledi ve şunları söyledi: "Katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Önümüzde altı günümüz var. 14 Mayıs gecesi Cumhurbaşkanımızın balkon konuşması yapması ve elinin daha da güçlenmesi için daha çok çalışmalıyız."

Rozet Töreniyle AK Parti'ye Katılım Gerçekleşti

Konuşmaların ardından, AK Parti'ye katılan eski DP üyelerine rozetleri takıldı ve katılım resmi olarak gerçekleşti.