"Seçimler Sonlandı, İttifak Tamamlandı"

Poyraz, 14 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte ittifakın da sonlandığını belirtti. Seçimlerin ikinci turunun Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlandığı Türkiye'de, partiler ve ittifakların ne yönde bir tutum sergileyeceği büyük bir merak konusu olmuştu. İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, bu konuda canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Millet İttifakı da, Cumhur İttifakı da Sona Erdi"

Poyraz, seçimlerin ardından ittifakların sona erdiğini ve Cumhur İttifakı'nın da artık geçmişte kaldığını belirtti. Bundan sonraki süreçte muhalefet partileri olarak tanımlanan MHP, HÜDA PAR ve DSP'nin, iktidar partisi AK Parti ile ortak hareket etmeleri durumunda bu ilişkilerin "Cumhur koalisyonu" olarak adlandırılacağını belirtti. Poyraz, "Tekrar altını çiziyorum, Millet İttifakı da Cumhur İttifakı da tamamlanmıştır. Seçim ittifakı seçim bittiği gün sona erer." dedi.

TOKİ'den 36 İlde Yüzde 25 Peşinatla Konut Kampanyası TOKİ'den 36 İlde Yüzde 25 Peşinatla Konut Kampanyası

İYİ Partili Paçacı'dan Önemli Açıklamalar

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, yeni dönemde Meclis'in daha aktif çalışmasını temenni etti. Paçacı, Türkiye'deki sığınmacılar konusunda ciddi bir problem olduğunu ve bu konunun çözümünün ivedilikle gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Paçacı, İYİ Parti'nin ittifak içindeki geleceğine dair bir soruya ise, "İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Ancak şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir. Ancak olduğunda göreceğiz." şeklinde yanıt verdi.