Yerel seçimlere yönelik Cumhur İttifakı'nın stratejileri şekillenmeye başladı. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın'da Cumhur İttifakı'nın tek aday çıkaracağını ve bu adayın MHP'nin belediye başkan adayı olacağını açıkladı.

Milletvekili Aldatmaz, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında belirlenecek tek adayla gidileceğini belirtirken, bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen teşkilat temayül yoklamasında alındığını ifade etti.

AK Parti'nin MHP'nin belediye başkan adayını destekleyeceğini açıklayan Aldatmaz, şehir, ilçe ve beldelerin geleceğini şekillendirecek seçimde ortak bir adayla Cumhur İttifakı'nın güçlenerek zafer elde edeceğini söyledi. Aynı zamanda, Bartın'ın Türkiye'nin parlayan şehirlerinden biri haline gelmesi için tüm halkın Cumhur İttifakı adayına tam destek vereceğine inandığını belirtti.

Gazze, Samsun'da Değil ALİ BEY! Gazze, Samsun'da Değil ALİ BEY!

Öte yandan AK Parti'den Bartın Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında Kenan Dursun, Şennur Demir, Turhan Kalaycı ve Hüseyin Manav bulunuyor. Mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise MHP Genel Merkezi'ne giderek aday adaylığı başvurusunu yapmıştı. Süreç içinde yaşanacak gelişmeler, Bartın'da Cumhur İttifakı'nın gelecekteki yerel seçim stratejisini belirlemede önemli olacak.