Ankara'da ekmeğe zam Ankara'da ekmeğe zam

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Harun Hayali, göğüs ağrısı şikayetiyle başvurduğu devlet hastanesinde kalp krizi geçirdi. Ardından, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne sevk edilen Hayali, burada anjiyo yapıldı ve yoğun bakıma alındı. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Harun Hayali'nin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldılar.

Genel sağlık durumu ciddiyetini koruyan Hayali'nin ailesinin isteği üzerine başka bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Ambulans uçakla Ankara'ya gönderilen Belediye Başkanı Harun Hayali'nin durumuyla ilgili yakın zamanda güncel bilgiler alınacak.

Harun Hayali, 1 Mayıs 1962 tarihinde Sarıkamış'ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sarıkamış'ta tamamladıktan sonra Kars Kafkas Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünden mezun oldu. MHP'den Sarıkamış Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hayali, sağlık sorunları nedeniyle Ankara'ya sevk edilene kadar bu görevi sürdürmekteydi.