MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşanan bir yol projesi gerilimine ve ABD'nin PKK/YPG terör örgütüyle Kamışlı'da düzenlediği ortak tatbikata ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs'ta yaşanan gelişmeleri ve ABD'nin terör örgütüne desteğini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek!

Bahçeli, KKTC'deki yol projesine Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün müdahalesini eleştirerek, "Pile halkının taleplerini karşılamak amacıyla KKTC hükümetinin yol yapım faaliyetine BM Barış Gücü'nün karşı çıkması, kaos ve kutuplaşmaya çanak tutmaktır." ifadelerini kullandı. ABD'nin PKK/YPG terör örgütüne verdiği destek ve Kamışlı'da düzenlediği tatbikatı da değerlendiren Bahçeli, "Terörle aynı hizada bulunan, aynı hedefte buluşan hangi ülke varsa aklını başına alması tarihi önem ve değerdedir." şeklinde konuştu.

Bahçeli, Kıbrıs'ta çözüm arayışlarının çarpık mantıklarla engellenmemesi gerektiğini ve adaletin, eşitlik temelinde sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile güçlü dayanışmasını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin teröre verdiği destek ve Suriye'deki tutumunu eleştirerek, Türkiye'yi terörle mücadelede desteklemeye ve Suriye'den çekilmeye çağırdı.