Petrol fiyatları şnişli çıkışlı bir grafik izliyor. Geçen hafta, haftanın son işlem gününde 89,50 dolardan kapanış yapan Brent petrol, 2 Mayıs'ta 83,50 dolara kadar düştü. 

Mevut duruma petrol fiyatları;

-2 Mayıs fiyatlamalarına göre değerlendirildiğinde, cuma kapanışına oranla yüzde 6,50 düşüş yaptığı belirlendi.

-Fiyatların 13 Mart'tan sonra yaklaşık 7 haftalık sürecin en düşük seviyelerine indiği değerlendirildi.

Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor

PETROL NEDEN İVMESİNİ AŞAĞIYA ÇEVİRDİ?

-İsrail ve Hamas cephesinde yeni hafta Mısır'ın arabuluculuğunda ile devam eden müzakerelerde "ateşkes" değerlendirmesi güçlendi. ABD'nin de onayladığı ateşkese Hamas'tan bugün yanıt geleceği söyleniyor. Jeopolitik olaylardaki tansiyonu düşüren bu durum, petrol fiyatlarına da yansıdı.

-ABD'de ham petrol stoklarında yükseliş dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta ülkede stokların 2,3 milyon varil gerileyeceği düşünülüyordu. Ancak 7,3 milyon varil artışı görüldü. Talepte düşüş ve arzda artışa değinen bu veri de petrol fiyatlarını aşağıya çekti.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM!

Petrol fiyatlarında meydana gelen son gerileme ile beraber gözler akaryakıt fiyatlarını araştırıyor. Son zamanlarda içeride döviz kurlarının da zayıf göstergesiyle beraber; benzin ve motorin (mazot) fiyatlarında indirim beklentisi de çoğaldı. 2 Mayıs benzin fiyatı İstanbul'da 43,65 TL ve motorin fiyatı 41,03 TL'de işleniyor.

OPEC VE FED TAHMİNLERİ

Bunların dışında OPEC+ Grubu tarafından petrolde arz kesintilerinin haziran sonuna kadar sürecek olması, fiyatlarda daha yüksek düşüşleri engelliyor. ABD'de de faizlerin en az iki çeyrek dönem daha fazla olacağı tahmini de güçlendi. Böylece petrolde talep tarafının düşük kalacağı da belirtiliyor.