MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, PKK'nın saldırısına tepki gösterirken, DEM Parti'yi milli güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a yönelik sert sözlerle eleştirilerde bulundu. 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

Bütçe çalışması devletimize ve milletimize hayırlı olsun. Bütçenin bir bütün halinde değerlendirilmelidir. TBMM onayı ile haklarını doğrudan kullanmaktadır. Bütçe özü ile bir kaynak tahsis meselesidir bu da siyasi bir tercihe dayanmakta. Türkiye'nin yüksek hedeflerini sahiplenmiştir. 2024 yılı bütçesine evet oyu verdik ve arkasında durduk. Genel kurul çalışmalarında gösterdiğiniz tutumunuzdan, tavrınızdan dolayı alayınızı kutluyorum.

Çarpık ve çürük siyasetçilere fırsat vermeyen, emek ve mesai harcayan Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabinesi başta olmak üzere, Gazi Meclisimizin her bir personeline teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum.

Kurtuluş Savaşı dünya tarihinde enflasyonun dizginlenerek kazanıldığı belki de tek savaştır. Fırsatçılara ve vurgunculara göz açtırılmadı.

Çorumlu Amir'in "Karabük Üniversitesi" göndermesi, Tanju Özcan'ı kızdırdı Çorumlu Amir'in "Karabük Üniversitesi" göndermesi, Tanju Özcan'ı kızdırdı

Türkiye ekonomisi 1923'ten 1938'e kadar her yıl büyümüştür. Milliyetçi kahramanlar umutlarını hiçbir zaman kaybetmemişlerdi. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün iradesiyle maruz kaldığımız ekonomik sorunların üstesinden geleceğimize, halkın refaha kısa sürede ulaşacağına yürekten inanıyorum.

19 Mayıs 1919'da Samsun kıyılarına ayak basan kahramanlar 27 Aralık 1919'da Ankara'ya giriş yapmıştı. O tarihlerde Ankara'nın nüfusu yaklaşık 20 bindi. Bozkırdı, çoraktı sıradan bir Anadolu kasabasıydı. Mustafa Kemal Paşa'nın Ankara gelişine kadar gerçekleşen olaylar birbirlerine geçen zincirlerdir. Nice zorlukları yendiler, elde yok avuçta yoktu, cep delik cepken delikti. İmkansızlığın kuşatmasını milli irade ile yarmışlardı.

MUHALEFETE SERT SÖZLER

Battık, bittik yaygarasını koparan münafıklar, batı piyonları bir eli yağda bir eli balda, millete tepeden bakan emeği takmayan, meyhane solcuları, çarkıfelek gibi dönenler, meydan devrimciler, kerpiçli evlerden çıkan kahramanları hor gören bir avuç insanlık müsveddesi biz nereden geldiğimizi görüp hamdolsun biliyoruz. Peki siz neyi biliyor, nereye hizmet ediyorsunuz? Milli şerefimizi çiğnetmeyeceğiz. Kararımız kesin mücadelemiz bıçkındır. Herkes dikkat etsin, yayı gerilmiş ok gibiyiz. Kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz.

Aziz vatan piyangodan çıkmadı. Kan verdik, bedel ödedik ama teslim olmadık, taviz vermedik, boyun eğmedik. Her taşı yakut olan vatan can verme sırrına erenlerindir. İrademiz milli mücadele iradesidir. Heyecanımız 104 yıl önceki seğmenlerin heyecanıdır.

Hayatı boyunca millet için çırpınan merhum Akif'i, milli mücadelenin yol başçısı Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzağı görürüz. Tarihi bir vaka telaffuzu ile bugünü çözmenin mümkün olacağı kanaatindeyim.

Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzağı görürüz. Tarihi bir vakanın telaffuzu ile bugünün şifrelerini çözmenin mümkün olacağı kanaatindeyim.

Mustafa Kemal Paşa'yı ziyaret eden İngiliz tehditler savurmuştu. Mustafa Kemal Paşa'nın cevabı netti; "Kongre toplanmak için ne sizden ne de hükümetinizden izin istemedik." Daha sonra ayağa kalkan Mustafa Kemal Paşa ayağa kalkarak kapıyı göstermiştir.

24 saat sonra Trabzon'da patlama meydana geldi. Hemen hemen zarar görmeyen ev kalmadı ve cephaneye yapılan saldırıyla engelleme çalışmaları yaptılar.

Terörist Rıza'nın Dersim kalkışması sömürgecilerin sinsi hesaplarından bağımsız değildi.

TBMM'DE TERÖRİST İSTEMİYORUZ

Tarihi hadiselerin benzerlerine bugün de şahit oluyoruz. Türkiye'nin itibarına, istikrarlı yönetime gölge düşürmek için terör kartını devreye sokuyorlar. Küresel hasım çevrelerini ürkütüyoruz. Husumet cephesi eli ve vicdanı kiralık tetikçilerini üzerimize salmakta. 22-23 Aralık'ta 12 kahramanızın şehit olması, müştereken kurulan saldırı düzeneğin hayata geçirilmesinin sonucudur. Tetiği çeken PKK, hedefi gösteren, taktik tayin eden terör ve terörizmi himaye eden alçaklardır. Milli birliği yaralamak için operasyon devrededir.

TBMM'de terörist görmek istiyoruz. Türk bayrağını hazmedemeyen, İstiklal marşımızı söyleyemeyen, ülkenin bölünmez bütünlüğüne düşman kesilen partilerin Meclis'te olması ihanettir. TBMM terörist ve bölücülerin meydan okuma yeri değildir.

Her yerden üstümüze geliyorlar, her iğrenç yolu deniyorlar. Gözümüzün içine baka baka terörizme güzelleme yapıyorlar. Her hangi bir taşkınlık istemiyoruz. Ne var ki estirilen tahrik kampanyaları duruşumuzu sarsıyor. TBMM bölücü teröristlerin aklanma yeri değildir. Kim varsa düşmanımızdır, vatan hainidir.

DEM PARTİ İÇİN ÇAĞRI

DEM Parti'nin 57 millet vekilinin maaşlarını, partinin ödeneklerini kesip şehit ailelerine bağışlayın. 

CHP bildirinin neresini beğenmedi, DEM'in peşine takılmayı nasıl sindirdi. Ahlaki ve tarihi mirasını kaybetti. CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısına geçmiştir. Özgür Özel zıvanadan çıkmış, zirzop siyaseti ile yolunu kaybetmişti. DEM'lenmiş CHP yönetimi utanç kaynağına dönmüştür.