Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı açıklamada alınan tedbirlerin ikinci el fiyatlarında yüzde 20'ye varan düşüşe neden olduğunu belirtti. Bakan Bolat, bu düşüşle birlikte stokların ortaya çıkması ve satışlardaki balonun ortadan kalkmasıyla piyasanın normale döndüğünü ifade etti. Ayrıca, birinci el araçlarda kampanyaların başladığını ve emlak sektöründe de benzer bir düşüş yaşandığını vurguladı.

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe alınan tedbirlerle stoktaki araçların ağustos ayının ortalarından sonra çıkmaya başladığını ve bir aylık sürede 600 bin aracın piyasaya sürüldüğünü belirtti. Stokçuluğa karşı yapılan denetimlerin yanı sıra ikinci el fiyatlarında yaşanan düşüşün, piyasanın dengelenmesine katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, konut ve dükkan fiyatlarında da yüzde 20'ler civarında bir düşüş olduğunu ifade etti.

Bakan Bolat, Türkiye'nin enflasyonla mücadele ettiği bir dönemde, Kovid-19 kriziyle birlikte dünya genelinde yaşanan enflasyonun etkisiyle Türkiye'de fiyatlarda sıçramalar yaşandığını belirtti. Ancak alınan tedbirlerle bu durumun kontrol altına alındığını ve piyasanın normale döndüğünü söyledi.

Bakan Bolat, Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve dünya genelindeki olumsuz şartlara rağmen hızlı bir toparlanma gösterdiğini vurgulayarak, 2023'te 1 trilyon doların üzerinde milli gelir hedefine ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin yurt dışında büyük bir ilgi ve saygı gördüğünü ve ekonomik olarak güçlü bir ülke olarak konumlandığını belirtti.

Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep'in üreten, istihdam oluşturan ve kazanan bir kent olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Bolat'a konuşmaların ardından plaket verildi.