Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzeydoğu kesimlerini etkileyecek olan hava durumuyla ilgili uyarılarda bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, Ordu, Artvin, Ardahan ve Samsun'da kuvvetli sağanak yağış beklenirken, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edilen raporda, yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, bu illerin 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği vurgulanarak, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir.

Bölgelere göre hava durumu özetleri ise şu şekildedir:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.