Hava durumu tahminine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenmektedir. İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacaktır. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışların kuvvetli olması beklenmektedir.

Sıcaklık açısından, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalma öngörülmektedir, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir. Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) şeklinde yer yer fırtına şeklinde esecektir.

Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlara karşı sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve tedbirli davranılmalıdır.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi