Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir hava bekleniyor. Parçalı yer yer çok bulutlu bir atmosferin hakim olacağı tahmin edilirken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği belirtiliyor.

Marmara bölgesinin kuzeyi, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Malatya, Gaziantep çevreleri ile Bursa ve Bilecik'in doğu kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Özellikle İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz (Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğusu), Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Giresun çevreleri, Trabzon'un iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Diğer bölgelerde de parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Denizli, İzmir, Muğla, Adana, Hatay, Konya, Yozgat, Bolu, Düzce, Kastamonu, Zonguldak, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon, Erzurum, Iğdır ve Kars gibi illerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebileceği tahmin ediliyor.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Vatandaşlar, bu hava koşullarına karşı dikkatli olmalı, sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli hareket etmelidir. Seyahat edecek olanlar ise güncel hava durumu ve yol durumu bilgilerini takip etmelidir.