Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde kuvvetli yağışlar beklendiği için "sarı" uyarı verildi. İşte detaylar...

İstanbul ile kuzey kesimleri, Kocaeli, Sakarya çevreleri, Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Tunceli, Muş, Bingöl çevreleri, Hatay'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı bir seyir izleyecektir. Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde yağışlar görülebilir.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredecektir.

Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, ancak yurdun güneyinde güneyli yönlerden hafif rüzgarlar eserken, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar beklenmektedir. Bu nedenle rüzgar kaynaklı olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.