Birleşmiş Milletler Genel Konseyi, Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı görüşmek için acil toplanacak. BM Sözcülüğü tarafından toplantının yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) gerçekleşeceği açıklaması yapıldı.

Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor

Oturumda Brezilya'nın Gazze'de "insani duraklama" talep eden karar tasarısının oylamaya sunulacağı da açıklandı.

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırı sonrası açıklama yapmış ve BMGK'yı acil toplantıya çağırmıştı.

İsrail roketleri dün akşam saatlerinde Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesini hadef aldı. Ölü sayısının 500'den fazla olduğu açıklanan acı olay sonucu Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini hedef almasını "savaş suçu" olduğunu belirtti.

Bakanlığın Facebook hesabından, İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesini hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini hedef almak suretiyle "savaş suçu" işlediği ve bunun aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu kaydedildi.

İnsanlığı Harekete Geçmeye Davet Ediyorum 

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum diyerek dünya kamuoyunu çağrıda bulunmuştu. Erdoğan,

"İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: İnsanlığın bittiği nokta olmuştur

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler : “Gazze’ye yönelik acımasızca saldırılarını sürdüren İsrail’in tüm dünyanın tepkisine rağmen el-Ehli Baptist hastanesini vurarak masum sivilleri katletmesi insanlığın bittiği nokta olmuştur. İsrail yönetimi sivil, kadın ve çocuklara yönelik saldırılara derhal son vermelidir.” çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı

Açıklamada, "Bugün Gazze'de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır." değerlendirmesine yer verildi.