Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Rize ve Artvin hariç), Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok

Özellikle Antalya çevreleri, Muğla kıyıları ve Mersin'in batısında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Sıcaklıkların yurdun güney kesimlerinde 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Cuma gününe dikkat çekilen değerlendirmelerde, özellikle Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun puslu, yer yer sisli geçeceği ifade ediliyor. İstanbul'a kar yağışının ise bu ay içinde görünmediği, yeni yılın ardından gerçekleşebileceği belirtiliyor.