Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Meteorolojinin son değerlendirmesine göre, Türkiye'de bazı bölgelerde yoğun yağışlar bekleniyor. Bu bölgeler arasında Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Mardin çevresi bulunmaktadır. Tahminlere göre, bu bölgelerde yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu aşağıdaki gibi olacak:

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.


Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya hariç), İç Anadolu'nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Karaman, Niğde, Sivas ve Afyonkarahisar çevresinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması tahmin ediliyor.


Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güney bölgelerinde ve Mardin çevresinde kuvvetli yağışlara neden olabileceği, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli yağışlar görülebileceği belirtiliyor.


Hava sıcaklıkları ise Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında mevsim normallerine yakın seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında olacak.

Rüzgar genellikle kuzeyden esecek, güneydoğu bölgelerinde ise güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kısa süreli kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/saat) görülebilirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) etkili olabilir.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışların devam etmesi bekleniyor. Ayrıca Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Elazığ, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Bu nedenle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.