Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti... Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine ücretsiz internet hizmeti sunulması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, A Haber yayınına katılarak ücretsiz internet uygulamasının detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Uraloğlu, bu projenin yaklaşık olarak 3.6 milyon üniversite öğrencisini kapsayacağını ve bu ay içinde başlayacağını belirtti.

Uraloğlu, konu hakkında şunları söyledi: "Üç operatörle görüştük ve 12 aylık bir süre içinde anlaşmaya vardık. Gençlerimize bu avantajı sunmaya hazırız. Ücretsiz internet projesi kapsamında, 10 GB internet hakkı elde eden kişilerin bu hakkı kullanmalarını sağlayacağız. Bu kullanımı kişisel cep telefonu numaraları veya IMEI numaraları ile sınırlayacağız, böylece başkasının kullanmasını engelleyeceğiz. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile işbirliği yaparak gereken önlemleri alacağız. Bu ay içinde 10 GB ücretsiz internet dağıtımına başlayacağız."

Aynı zamanda gençlerin kullandıkları operatörden bağımsız olarak ücretsiz internet hizmetinden faydalanabileceklerini belirten Uraloğlu, "Yerli üretim şartı ve sınırlı fiyatlandırma politikaları da getirildi ve yerli üretim markalarına yönelik cep telefonu kampanyaları da bu ay içerisinde başlatılacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.