Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin bazı bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğu bölgelerinde yer yer şiddetli yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, bölgedeki halkın ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Ayrıca, yağışlar sırasında rüzgarın da kuvvetli olabileceği ve bu nedenle güvenlik tedbirlerinin alınmasının önemli olduğu vurgulanıyor.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Yağışların etkisiyle iç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı öngörülürken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzeyden esmesi beklenirken, Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerde güneyli rüzgarların hafif ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate alarak, yağışlı havalarda dikkatli ve tedbirli olmalı, sel ve su baskınlarına karşı önlem almalıdır. Ayrıca, olası risklere karşı yetkililerin ve güvenlik birimlerinin yönlendirmelerine uymak önemlidir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre aralıklarla devam etmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa ile İzmir, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri), Akdeniz'in iç ve batı kesimleri (Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş'ın batısı ile Adana'nın kuzey çevreleri), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara'nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu'nun doğusu) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.