30 Mart 2024 hava durum değerlendirmesini yayınlayan Meteoroloji tarafından, yurdun büyük bir kısmında sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde ilerlemeyi sürdürecek ancak toz taşınımı özellikle iki bölgeyi etkisi altına alacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son analizler ışığında; ülkenin büyük bir kısmı hava parçalı ve az bulutlu olacağı belirtiliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis olayları görülebilir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Mevsim normallerine göre fazla olan hava sıcaklıklarının yükselmeye devam edeceği değerlendiriliyor. Rüzgarın ise özellikle güneyli, yurdun doğu civarlarında kuzeyli taraflardan hafif, ara sıra orta kuvvette edeceği tahmin ediliyor.


TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı olması beklendiğinden meydana gelecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı. Diğer bir yandan Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip dağlık alanlarında çığ riski söz konusu.