Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonla mücadele kapsamında önemli bir açıklama yaparak, "Bundan sonraki stratejimiz, en büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına bağlı olarak mümkün olduğu kadar rezerv biriktirmek" dedi.

Karahan, enflasyonla mücadelede kararlı bir tutum sergilemek adına Merkez Bankası'nın yeni stratejisine dair önemli bilgiler verdi. Enflasyonun ekonomik istikrar açısından önemli bir belirsizlik kaynağı olduğunu belirten Karahan, bu sorunu çözmek için Merkez Bankası'nın öncelikli hedeflerinden birinin enflasyonla mücadele olduğunu vurguladı.

Başkan Karahan, "En büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına bağlı olarak mümkün olduğu kadar rezerv biriktirmek olacak. Bu strateji, ekonomimizin istikrarını korumak ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek için hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.