Kamudanhaber/ Özel Haber

Özel Haber Serimizin 2. Bölümünü ilginize sunuyoruz

Memur-Sen’in konut projesiyle Ali Yalçın zirveye yerleşti. Dünkü “Memur-Sen’den Kuşadası’nda Cennet Gibi Konutlar” başlıklı haberimiz büyük yankı uyandırdı. Taraflı tarafsız herkes Memur-Sen’in bu projesini konuşuyor. Tabii proje sadece Kuşadası Marin Panorama Konakları Projesi’nden ibaret değil. Ege/Akdeniz sahillerinde ve diğer illerde (İzmir, İstanbul, Ankara) Dikili, Foça, Seferihisar, Kuşadası, Bodrum, Akhisar, Dikmen vb. birçok yerde bir çok arsa araştırılmış, yerinde incelenmiş ve bir portföy oluşturulmuş durumda. Fakat ülkemizin cennet köşesi Kuşadası büyük ilgi gördüğü için bu projeye projeksiyon tutalım istedik.

Lansman videosunun sloganı çok çarpıcı: ”Kuşadasının zirvesinden masmavi ufuklara.” Ali Yalçın’ın birinci seçim sloganı: “Zirveden yeni ufuklara…” idi. İkinci seçim sloganı da “Yeni ufuklardan yeni umutlara…” idi.

Zirvelerde başlayan yolculuk ”Kuşadasının zirvesinden masmavi ufuklara.” sloganı ile Ege’nin masmavi sularıyla buluşuyor. Çok ince düşünülmüş bir detay. Çok profesyonelce…

 

Memur-Sen’e bağlı Bayındır Memur-Sen bünyesinde kurulmuş olan Paraf Yapı Kooperatifi’nin dün duyurduğumuz Marin Panorama Konakları Projesi "Strong Bosses İş Dergisi Lider Marka Ödülleri" yarışmasında Yılın Yatay Mimari Projesi seçilerek birincilik ödülünü almış.

Konu ile ilgili çok sayıda soru geldiğinden dolayı kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı söz konusu oldu. Tabii ki en doğru bilgilendirmeyi projenin sahibi görünen Memur-Sen yapacaktır kuşkusuz. Memur-Sen’den yapılacak açıklamaları da sitemizden yayınlayacağız.

Bir başka önemli konu da birçok Memur-Sen üyesi bizlere ulaşarak projenin yeterince duyurulmadığını ve kendilerinin haberdar olmadığını ifade ediyorlar. Onlar da şubelerine ulaşarak oradan bilgi edinebilirler.

Memur-Sen’e bağlı Bayındır Memur-Sen bünyesinde Paraf Yapı Kooperatifi kuruluyor. Paraf Yapı Kooperatifi 2023 yılı başında ihale ile 1 milyar 890 bin TL bedelle, Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi 317 Ada 347 parselde yer alan arsayı TOKİ 'den alıyor. Memur-Sen üyelerine duyuru yapılarak şartları taşıyanların Paraf Yapı Kooperatifi’ne üye olması sağlanıyor. Kuşadası Marin Panorama Konakları Projesi’ne 900 kişi üye kaydedildikten sonra bu projeye üyelikler kapatılıyor. Sonra TOKİ’den alınan arsa, EVİZ İnşaat firmasına kat karşılığı veriliyor. EVİZ İnşaat Firması, proje kapsamında kooperatifin 900 talihli üyesine 2+1 deniz manzaralı daire verecek. Yüklenici firma kooperatife teslim edeceği dairelerde, kendi daireleriyle birebir aynı mimari (m2 ve oda sayısı hariç), malzeme, ürün, imalat ve işçilik kalitesini sunacaktır. Yani EVİZ İnşaat, Paraf Yapı Kooperatifi üyelerine arsa karşılığına ilave olarak alacağı ek ödeme karşılığında yapacağı 900 daire dışında, arsa üzerinde kendisi için de Paraf Yapı Kooperatifi üyelerine vereceği dairelerin birebir aynısı yaparak yap-sat usulü satışa sunacaktır.

Valilik'ten Ankara'ya uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat Valilik'ten Ankara'ya uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Paraf Yapı Kooperatifi üzerinden üye olan Memur-Sen üyeleri arsa bedeli olarak TOKİ’ye gönderilmek üzere 48 ay boyunca her ayın 10'una kadar kooperatifin TR14 0001 5001 5800 7319 2648 64 nolu hesabına daire başına 24.200 TL’den toplamda 1.161.600 TL ödeme yapacaktır. Yüklenici firma aynı arsa üzerinde birebir aynısı olarak yapacağı yap-sat daireleri ise binanın cephe ve kat durumuna göre 7.2 milyon ile 8.5 milyon TL arasındaki fiyatlarla satışa sunmaktadır. Tabii bu fiyatlar inşaata topraktan giriş fiyatlarıdır. İnşaat bittiğinde daire başı fiyatların ne kadar olacağını kestirmek için emlakçı olmak lazım. Özellikle, projenin Yılın Yatay Mimari Projesi seçilerek birincilik ödülünü almış olması dairelerin fiyatını katlayacaktır.

Son olarak kamuoyunun en çok merak ettiği bir diğer soru: Bu talihli 900 kişi kimler? Daha doğrusu Paraf Yapı Kooperatifi’nin 08.06.2023 tarihli duyurusunda:

“Değerli Üyelerimiz;

Sözleşmesini imzalayarak yönetim kurulunca üyeliği onaylanan 761 üyemize ait Kooperatif Ortaklık Senetleri hazırlanmış olup, 13.06.2023 tarihinden itibaren kooperatif merkezimizden temin edilebilecektir.

Diğer üyelerimizin sözleşmelerini en kısa sürede imzalamaları rica olunur.” Denilmekte.

Eğer Paraf Yapı Kooperatifi’nin 761 üyesi varsa ve Paraf Yapı Kooperatifi’ne ait daire sayısı 900 ise buradan bazı üyelerin 2 ya da 3 daire sahibi olduğu mu anlaşılmalı?

Tabii ki bunu bizim bilmemiz söz konusu değil.

Yazı dizimizin devamı yarın…

İLGİLİ HABER