TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in memur ve işçilere zam düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağı açıklamasına tepkiler sürüyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, bu düzenlemenin emekçileri daha da yoksullaştıracağını belirtti. Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ise bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. DİSK Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak da uygulamanın gerçek hayata uymadığını dile getirdi.
 

Mustafa Güven, "Zamları öngörülen enflasyona göre belirleme meselesi daha önce de denendi. Ama işçi ve memurlar bundan mağdur oldular. Bu dönem enflasyonun yüksek olması nedeniyle tekrar bu uygulamaya geçmek istiyorlar. Mehmet Şimşek geldikten sonra bunu bekliyorduk." dedi.

Güven ayrıca, "Önümüzdeki süreçte muhtemelen yerel seçimlerden sonrasında öngörülen enflasyona göre zam yapma meselesi dayatılacak. Tahmini enflasyon tutmadığı ve zaten gerçekçi hesaplanmadığı için mağduriyet devam edecek. Bunun tahmini enflasyona göre yapılması ileri ki dönemde emekçinin daha da yoksullaşmasına neden olacaktır. Kendilerince piyasa istikrarı sağlamak için bunu yapıyorlar." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.