Memur-Sen, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Kamu İşveren Heyeti'nin sunmuş olduğu zam oranlarını yetersiz bulduğunu belirterek, 81 ilde protesto etti. Sendika üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Grup, "Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz" gibi dövizler taşıdı. Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, toplu sözleşme masasında sundukları teklife karşılık olarak Kamu İşveren Heyeti'nin yetersiz tekliflerini protesto ettiklerini ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Kamu İşveren Heyeti'nin ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25'e yükselttiğini açıklayan Öylek, "Ancak bu teklif, Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için ise 4 puan altında kalmıştır" dedi.

2023 yılı için Kamu İşveren Heyeti'nin yüzde 58 enflasyon öngördüğünü ve kamu görevlilerinin yüzde 25 enflasyon farkı alacağını belirten Öylek, "Peki 2024 yılı için öngörülen yüzde 33 oranı için hiçbir açıklama yapılmıyor mu? Neden teklif beklenenin çok altında kalıyor?" şeklinde sorular sordu. Ayrıca, Kamu İşveren Heyeti'nin kendi verileriyle çeliştiğini ve kendi ifadelerine ters düştüğünü vurguladı.

Öylek, Kamu İşveren Heyeti'nin teklifinin gerçekçi olmadığını savunarak, kamu görevlilerinin sesini duyan, piyasa gerçeklerini anlayan bir teklif talep ettiklerini belirtti. Refah payı, en düşük memur maaşında hesap hatası, emekli maaşları, seyyanen yapılan zamların emeklilere yansıtılmaması ve kira yardımı gibi konulardaki tekliflerin yetersiz olduğunu aktaran Öylek, sendikanın sesine kulak verilmesi gerektiğini ifade etti.

Öylek, akaryakıt ve ulaşım zamlarının tüm vatandaşları zorladığını, temel ürünlerdeki artışların geçim sıkıntılarını artırdığını söyledi. Kamu İşveren Heyeti'nin öngörülerinin gerçekleşmediğini ve refah payının zorunlu olduğunu belirten Öylek, gerçekçi ve mantıklı tekliflere revize edilmelerini beklediklerini dile getirdi.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Seçim Beyannamesi'nde ifade ettiği "enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı vereceğiz" vaadini hayata geçirmesi çağrısında bulundu. Memur-Sen olarak memur ve emeklilerin yüzünün gülebilmesi için gerçekçi ve mantıklı rakamlarla teklif revizesi talep edildi.